Via Transilvanica, în județul Suceava!

”Anul trecut am pus pauză lucrărilor de amenajare ale drumului Via Transilvanica, dar nu înainte de a ne bucura și de o surpriză din partea autorităților locale din Poiana Stampei. Primarul de acolo a fost primul care ne-a contactat pentru a se asigura că împreună vom face ca acest drum să treacă și prin comuna pe care o are în grijă, chiar dacă planul nostru inițial era să oprim lucrările pe teritoriul județului Bistrița-Năsăud. Rămași cu ultima piatră de hotar undeva în mijlocul pădurii, am avansat încă 5 kilometri, până în comuna Poiana Stampei și am încheiat anul cu sentimentul că am lăsat pentru o vreme Via Transilvanica în mijlocul unor oameni care cred cu adevărat în acest proiect. Anul acesta pornim de unde am rămas: continuăm lucrările de amenajare în județul Suceava și schimbăm forma drumului nostru deja existent, o formă care se aseamănă tot mai tare cu cea pe care o avem deocamdată doar desenată pe hartă!

Odată ce am depășit cu bine partea de birocrație, ne-am întors unde ne place nouă cel mai mult: pe traseu ! Astăzi am reușit să parcurgem 5 kilometri împreună cu 15 angajați voluntari de la EGGER Group. Egger a contribuit anul acesta cu 100 de kilometri, așa că ne bucurăm că ne-au fost alături și pe teren, la instalarea a 5 pietre de hotar, care marchează o nouă porțune din drumul Via Transilvanica!

Așadar, “it’s on!”, lucrările practice în județul Suceava sunt în plină desfășurare: marcarea drumului, instalarea bornelor, dar cel mai important, se apropie o nouă călătorie pe Via Transilvanica, o călătorie de informare pentru a actualiza Ghidul cu noile posibilități de traseu. Mai multe despe asta, vă vom povesti luni.

Urmează o perioadă plină și cu siguranță semnificativă pentru Via Transilvanica, așa că urmăriți-ne aici pe Facebook, sau pe contul de Instagram, pentru a fi la curent cu toate noutățile! Vă mulțumim!”, a scris Tășuleasa Social.


https://www.viatransilvanica.com/